Onze school doet mee aan de Landelijke Luizendag 2017
alt_text
alt_text
Mogen wij even uw aandacht voor hoofdluis? Hoofdluis, dat is toch iets voor de basisschool? Wat hebben wij daarmee te maken? Uit onderzoek door het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is gebleken dat juist ook op middelbare scholen hoofdluis nog veel voorkomt. Het maken van “selfies”, dat zeer populair is onder middelbare scholieren, draagt hier aan bij. Daarom organiseert Landelijk Steunpunt Hoofdluis (LSH), in samenwerking met sponsor XTLuis, dit jaar voor het eerst de Luizendag op middelbare scholen.
Nederland in één kéér luisvrij? Help mee om de Landelijke Luizendag 2017 een succes te maken!
alt_text
Door op één moment iedereen luisvrij te maken, helpen we de hoofdluis in één keer het land uit. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Zorg dat je voor woensdag 08 maart iedereen bij jou thuis controleert op hoofdluis. De instructie vind je hieronder. Als iedereen meedoet is er na woensdag 8 maart in heel Nederland geen luis meer te vinden. Help je mee?
alt_text
Instructie
Stap 1
1) Haren voorover boven wit papier
Houdt het hoofd ligt gebogen en breng alle haren naar voren. Leg een vel wit papier op de tafel voor je, zodat eventuele luizen en neten op het papier zullen vallen en zo goed zichtbaar zijn.
 
Stap 2
2) Kam het haar van achter naar voren
Neem een streng haar tussen wijsvinger en middelvinger en begin met kammen dichtbij de hoofdhuid. Streng voor streng worden alle haren gekamd. Controleer steeds of er een luis of neet in de kam is achtergebleven.
 
Stap 3
3) Luizen of neten gevonden?
Als je een luis of neet hebt gevonden is het tijd voor actie. Kijk op www.hoofdluis.org voor instructies.
 
Stap 4
4) Maak de kam weer goed schoon
Leg de kam na gebruik inkokend water of maak hem schoon met alcohol.
Met vriendelijke groet,


Landelijk Steunpunt Hoofdluis
Voorzitter.
Disclaimer
Deze informatie is tot stand gekomen in samenwerking met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), diverse organisaties en beroepsgroepen. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.