Goudse Kaas écht uit Nederland

Om de originele Goudse kaas te beschermen heeft de Europese Unie de écht-Nederlandse Goudse kaas een BGA-erkenning verleend met de aanduiding Gouda Holland. BGA staat voor ‘Beschermde Geografische Aanduiding’. Alleen díe producten of levensmiddelen die hun reputatie te danken hebben aan hun geografische oorsprong en daar geproduceerd worden, komen in aanmerking voor een bescherming. Champagne is daarvan het bekendste voorbeeld. Champagne mag alleen champagne heten als het in die streek is geproduceerd.


Website: Gouda Holland

Campagne Social Media Gouda Holland
Het Gouda Holland-kwaliteitszegel garandeert dat de Goudse kaas gemaakt is van melk van Nederlandse koeien, volgens origineel en eeuwenoud Nederlands recept en in Nederland gerijpt.

Als onderdeel van een internationale campagne gesteund door de Europese Unie heeft Adepth voor NZO een campagnebeeld en een serie video’s ontwikkeld gericht op de Nederlandse en Duitse consument. In twee bursts gedurende 2019 worden deze video’s ingezet op platforms en vertellen printuitingen in de publieke ruimte het verhaal achter het zegel.